fredag 2 januari 2009

RÄDDA MOR-GABRIEL KLOSTRET


Fredrik Malm pratar om Mor Gabriel klostret som turkiska staten vill krossa med hjälp av byväktare som bor granne med klostret, de påstår att man byggt en moske på klostret, även fanns profeten Mohamad föddes 300 år efter att man har byggt klostret.
RÄDDA KLOSTRET

Mor Gabriel är den äldsta överlevande Syriska ortodoxa klostret i världen. Det ligger på Tur Abdin platån nära Midyat i Mardin provinsen i turkiska Kurdistan där syrianerna är ursprungsbefolkning.

Klostret byggdes in 397 ochär den mest avgörande Syriska ortodoxa kloster i Turkiet, med omkring femton nunnor och två munkar som upptar egna vingar, samt ett varierande antal lokala bestämmer anställda och gäster från utlandet. Det är också den plats i huvudstadsregionen biskop i Tur Abdin.Deyrulumur är en arbetsgemenskap uppsättning bland trädgårdar och fruktträdgårdar, och något vanställts av 1960 bostäder. Klostret primära syfte är att hålla Syriska ortodoxa kristendomen lever i landet dess födelse genom att tillhandahålla utbildning, samordning av infödda munkar. Ibland har det gett fysiska skyddet för den kristna befolkningen.

Deyrulumur är öppen för besökare, och det är möjligt att stanna med tillstånd, men är stängd ordentligt, när det är mörkt.

Inga kommentarer: