måndag 9 februari 2009

Fredrik Malm, riktig människorättskrigare !


Han ni ser på bilden heter Fredrik Malm och har kandiderat till europa parlamentet, jag som Armenier blev väldigt glad och här hemma firade vi med paklava så fort vi fick veta.

Jag och hela släkten ska vi alla rösta på honom, han har en mycket lång erfarenhet av engagemang i det armeniska folkmordet som fortfarande förnekas i Turkiet, han är en minoritetsvän och står upp mot alla orättvisor.

Jag föddes i Turkiets Kurdistan och flyttade till Istanbul, där fick jag första gången lära mig några ord armeniska eftersom man i sydöster Turkiet inte vågar prata någon annan språk eftersom man får fängelse eller böter då, i värsta fall stryk.
Mina rättigheter har jag aldrig tyckt vara självklara att jag ska få tills jag kom till Sverige, redan när jag gick sfi träffade jag min första politiker som sa att min rätt till min historia och språk var självklar.

Åren gick och ingen pratade om min historia förutom jag själv, sedan kommer framgångsrika armenier som historiker och politiker som talade om sanningen som vi inte får säga.

Men ingen dag var lika fin som när Fredrik Malm första gången redan för många många år sen sa att det är en förnedring mot oss kristna att inte få rätt till vår historia, rätt till att få prata om ett folkmord där ungturkarna dödade 1 ½ miljoner kristna, ett folkmord som man får fängelse om man pratar om i Turkiet.

Vad har Fredrik vunnit på att prata om folkmordet?
Många vänner, men han har vunnit lika många fiender.
Precis som människasonen sa:
Låt de små barnen komma till mig och hindra dom inte för GUDS rike tillhör dom!
Fredrik vet att himlen är vår, vi har lidit tillräckligt på jorden.

Halal olsun

LÄS HÄR OM FREDRIKS PLATS !!

LÄS PÅ HANS BLOGG HÄR!!

Inga kommentarer: