lördag 27 december 2008

Varför ett Kurdistan egentligen?

Kurdfrågan är en lång och komplicerad historia och att det är en av de äldsta statslösa nationer på jorden är inte vad ni behöver mig för att berätta om just nu. Vad du behöver mig att berätta för er är att ett Nato-allierade, Storbritannien och USA är på väg att försöka krossa en förtryckta människor, återigen, att krossa peshmerga som har kämpat mot alla som kommer. från Syrien, från Iran, från Turkiet och Irak, i konflikt efter konflikt sedan innan du jag eller någon av mina läsare är födda.

Kurderna har ingen stat, de förtjänar att ha en, och det finns en stor kö av förtryckare nationer fast beslutna att stoppa dem. Det är vad du behöver fokusera på.

Det finns fler av dem omedelbart fördrivna än det fanns palestinier 1948. Flera tusentals av dem dog i den slakt som drivs av den turkiska armen under 1990-talet.

De stod och kämpade och dog i stora mängder. mot Baathists i Irak när Saddam Hussein var vår "bålverk mot fundamentalistiska Iran." Vi är skyldiga dem något.

Att det finns en historisk Armenien under Kurdistan är välkänt, tyvärr fanns ingen majoritet kristna på den marken, jag önskar det var så men det är och har inte varit sån. Däremot har vi LIKA MYCKET rätt till Kurdistan som kurderna.
Enlig mig jag tror kurderna kan förvalta den armeniska marken bäst, det har historien visat (även om det finns några islamister i vissa byar).
Anledningen anser jag för att kurder har genom historien varit öppna mot alla abrahamistiska religioner med undantag för vissatillfällen.

Turkiet har vi sett behandla armenier, vi utsattes för ett folkmord (en och en halv miljonav oss dödades, även köpta kurdiska ashiret klaner deltog) och hur de vill krossa våra kyrkor, för inte så länge sedan byggde man en porrbiograf i en kyrka och staten beviljade det här.

I Iran hänger man alla som konverterar till kristna, armenier har levt i fred med deras balucher och kurder. I Irak har till och med regeringen i Kurdistan byggt flera armeniska kyrkor armeniska skolor (som jag kan visa bilder på en dag om intresse finns!!) och i Syrien är Qamishli den staden som borde vara en förebild för hela Kurdistan. Qamishli visar den sanna brödraskapet mellan assyrier, syrianer, keldaner och kurder.


Biji Kurdistan

RÄDDA GAZA!

Israel har all rätt i världen att existera men palestinierna har också all rätt i världen att överleva, vad hände med fredsamtalen??
jag trodde de skulle sitta och förhandla idag och helt plötsligt utplånar israelisk militär Gaza medans terrorist Hamas skjuter raketer mot söder Israel?

Vilken vändning säger jag bara!

Fredsamtal i början på 2009??

I början av 2009 så ska ett möte mellan utrikesministrarna från Armenien, Azerbajdzjan och
Turkiet organiseras läste jag i tidningen.

"Turkiets ambassadör i Azerbajdzjan Hulusi Kilic meddelade torsdag
att utrikesministrarna från de tre länderna förbereder sig för en
möte. "Turkiet önskar en snarast resolution om Nagorno-Karabach
konflikten, "Kilic sagt."

Aznavour välkomnas som armenisk medborgare :)

Veteran franska sångaren Charles Aznavour har beviljats armeniska
medborgarskap genom presidentdekret.

Den 84-årige sångaren - född Shahnur Aznavourian - föddes i Paris,
Frankrike till armeniska föräldrar.

Han fungerar som Armeniens permanent delegat till FN: s
Utbildning, vetenskap och kultur (UNESCO).
Aznavour också inrättat en stiftelse och organiserade en rad välgörenhet
konserter för att hjälpa de jordbävningsdrabbade i landet, sargad av
1988 katastrof som lämnade 25.000 personer omkom.

Äntligen belönas Charles han som gjort så mycket bra för denna värld och sin folk!

torsdag 18 december 2008

Turkiska intellektuella ger personlig ursäkt för 1915


En grupp turkiska intellektuella och akademiker som planerar att utfärda en offentlig ursäkt på Internet för massmorden av armenier under första världskriget.

Kampanjen, som har dragit IRE av nationalister som betraktar den som en akt av den nationella svek, sammanfaller med ett diplomatiskt närmande mellan Turkiet och Armenien till slut nästan 100 år av fientlighet.

I gruppen ingår 200 författare, intellektuella och akademiker. Europeiska unionen har upprepade gånger kritiserat Turkiet för begränsningar av yttrandefriheten, särskilt under straff författare har fått för kommentarer på den armeniska frågan.


ERKÄNN FOLKMORDET!

läs dn och dagen och fredrik malm och sakine madon

söndag 14 december 2008

en Armenisk vän fänglsad


Hon är vårans vän och har fört vårans talan många gånger, hon är en riktig humanist och respekterar alla människors värde. Oavsett om du är Kurd, Turkisk Alevit, Kristen Syrian, Kristen Armenier.

Hon har fängslats av en terrorstat , Turkiet, som nästan i 100 år har sopat deras historia under mattan, jag pratar om när de dödade 1.5 miljoner Armenier 1915.
I dag förtrycker Turkiet alla som inte är etniska turkar och religöst muslimer... aleviter, kurder, yezidier, armenier, syrianer, zigenare och många fler.

Fängsla inte våra kämpar!

Släktingarna saknar el

Mina stackars kusinbarn kan inte spela sin tv-spel längre, jag blir glad att höra det :-)

EN MILJON I USA UTAN STRÖM

lördag 6 december 2008

idag kunde jag inte hälsa på mina släktingar

eftersom det var svårt att komma fram till Salem. Vi skulle ha en trevlig familjemiddag men det gick inte alls tydligen.
jäkla nazister, såg dom aldrig vad hitler gjorde? har ingen läst "sin historian"?
ursäkta alla svordomar men jag blir så arg att många människor upprepar misstag som drivs av hat och självförakt!

ISRAEL OCH DE OCKUPERADE OMRÅDENA: Häv blockaden mot Gaza!

Amnesty uppmanar Israel att häva blockaden mot Gaza och därmed förbättra
förhållandena för de 1,5 miljoner invånarna. Blockaden drabbar de
fattigaste och mest utsatta personerna. Ungefär 40 procent av invånarna är
under 14 år.
Om vi får se fred i Israel-Palestina så kommer freden sprida sig, då kommer amerika att fokusera sig på att uppnå fred i hela mellanöstern.

Vi är alla ättlingar till stora profeter och stamfädrar, vi måste respektera varandra!!

-De kristna har rätt till självstyre i Kurdistan !!

"De kristna har rätt till självstyre i Kurdistan"

vilket glädjande besked, religösa dialoger är ovanligt i mellanöstern
toleransen mot kristna brukar inte vara så stor så jag blev faktiskt chockat när jag läste den här nyheten